Help hennep uw buurt uit

REGIO – Een wietplantage in uw wijk is levensgevaarlijk. Elke dag vliegen er huizen in brand omdat illegale henneptelers hebben gerommeld met de stroomvoorziening.

Aan ene kant van de muur is een kwekerij, aan de andere kant slapen kleine kinderen. Daarnaast zitten achter de hennepteelt vaak zware criminelen die niet terugdeinzen voor geweld. Die mensen wilt u toch niet in uw buurt? De politie roept u dan ook op om hennepkwekerijen te melden, al dan niet anoniem.

Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van (maximaal) twee jaar of een geldboete van maximaal 20.500 euro. Op professionele hennepteelt staat een gevangenisstraf van (maximaal) zes jaar of een geldboete van 82.000 euro. Ook stekken, knippen en drogen is strafbaar. De politie speurt intensief naar de kwekerijen. Dat gaat een stuk beter als u meehelpt. De dader wordt financieel kaalgeplukt en strafrechtelijk vervolgd. Hebt u last van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Dit kunt u doorgeven via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) of anoniem via 0800-7000. Speel niet zelf de held en ga er niet op af. Achter hennepteelt zitten vaak zware criminelen.