Getuigen belt, inbrekers gesnapt

AALST – Donderdagavond rond 17.45 uur zijn twee inbrekers op heterdaad aangehouden in een woning aan de Waterkers in Aalst. Alerte buurtbewoners maakten dit mogelijk door hun melding over een mogelijke vernieling.

Volgens een alerte getuige was er een ruit ingegooid door onbekende mannen, die direct daarna mogelijk de wijk weer waren ingelopen. Op verzoek van de politie werd het bericht via WhatsApp in de buurt verspreid om uit te kijken naar beide personen.

Toen daarop geen positief resultaat kwam en de agenten in de directe omgeving eveneens niemand zagen, reden de politiemensen naar de woning. Daar hoorden ze nog geluiden en bleek het duo in het bewuste pand. Beide inbrekers zijn daarop gearresteerd. Het betreft een 19- en 28-jarige man, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.