Wethouder De Gelder viert Boomfeestdag

WERKENDAM – Ongeveer 70 leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool Het Baken gaan tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart aan de slag voor de natuur.

Wethouder De Gelder gaat, na een korte uitleg over de Boomfeestdag, samen met de leerlingen bomen planten. Nadat de eerste boom in de grond staat, gaan de leerlingen in groepjes uiteen om de andere bomen te planten. De bomen die de leerlingen gaan zetten zijn lindedebomen, sierkersen, amberbomen, valse christusdoorns, beverbomen. Wethouder De Gelder houdt rond 11.45 uur een korte toespraak in de gemeenschappelijke ruimte van Het Baken. Ieder kind krijgt dan een kleine attentie als aandenken aan de Boomfeestdag.

Dit jaar wordt de Boomfeestdag voor de 60e keer gevierd. In totaal planten ongeveer 100.000 kinderen Nederland 200.000 bomen.