Officiële opening van nieuwe brandweerkazerne

WIJK EN AALBURG – Op zaterdag 1 april 2017 zal de brandweerkazerne in Wijk en Aalburg feestelijk worden heropend. Na een renovatie van enkele maanden neemt team Wijk en Aalburg de brandweerkazerne weer in gebruik.

De opening zal feestelijk worden gevierd met activiteiten en demonstraties voor jong en oud. De officiële opening wordt om 10.00 uur verricht door brandweercommandant Joost Pot en burgemeester Fons Naterop. Na de officiële opening is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de vernieuwde brandweerkazerne en deel te nemen aan de diverse activiteiten.
Tijdens deze dag kunnen belangstellenden beleven hoe het is om in een ruimte vol rook te staan door middel van een virtual reality bril. Ook mogen aanwezigen zelf aan de slag door met een brandweerslang een huisje droog te spuiten. Naast deze activiteiten is er uiteraard ook gelegenheid om in gesprek te gaan met de brandweer en kan men een tankautospuitwagen bezichtigen.

Tot slot zijn er de hele dag doorlopend ook demonstraties van de brandweer. Zo tonen zij de effecten van water op een brandende pan en laten zij zien wat de effecten van een airbag zijn bij een aanrijding. Het brandweerteam van Wijk en Aalburg heet alle belangstellenden en geïnteresseerden van harte welkom.