Start uitvoering A27 minimaal een jaar later

WERKENDAM – Tijdens de commissie Grondgebied heeft het CDA bij monde van raadslid Otto van Breugel gevraagd wat de gevolgen zijn van het besluit van de Minister om de bruggen van de A27 te vervangen.

Van Breugel is nu verbaast dat er nu plotseling geld is voor nieuwe bruggen en er eerder geen geld was voor drie rijstroken in de gemeente Werkendam. Vanaf de Tol richting Raamsdonksveer is besloten, in verband met de financiën, deze uit te voeren met spitsstroken. Wethouder Van Oosten heeft aangegeven dat door dit besluit van de Minister de start minimaal 1 jaar later zal zijn. De bruggen worden gefinancierd vanuit een ander budget namelijk onderhoud bruggen.

Al voor 2000 is men bezig met de verbreding van de A27. Dat is meer dan 20 jaar voordat er een schop in de grond gaat. “Wij kunnen de burgers dit niet meer uitleggen,” aldus Van Breugel.