Nieuwe gastheren voor de Biesbosch

DRIMMELEN – Achttien deelnemers van twaalf toeristisch-recreatieve bedrijven in de Biesbosch-regio hebben met succes de cursus gastheerschap van de Biesbosch afgerond. Daarbij zijn vijf nieuwe bedrijven.

Zij zijn officieel toegetreden tot het netwerk van Biesboschgastheren door ondertekening van de overeenkomst met het Nationaal Park. Op de slotavond van de cursus gastheerschap Biesbosch, in Biesboschcentrum Drimmelen, gaven alle bedrijven een presentatie over hun bedrijf en de wijze waarop ze hun gastheerschap van de Biesbosch willen gaan uitdragen.

Biesboschgastheren zijn belangrijk voor het nationaal park, want zij zijn ambassadeurs voor het gebied. De cursus gastheerschap van de Biesbosch bestaat uit 4 middagen/avonden en een excursie. De cursisten krijgen informatie over diverse aspecten van de Biesbosch, zodat zij hun gasten goed kunnen informeren over de Biesbosch. Dit was de zevende keer dat het Nationaal Park in samenwerking met IVN een gastheercursus organiseerde. Het aantal Biesboschgastheren dat een overeenkomst met de Biesbosch heeft bedraagt nu 75.