Werkendamse Badmintonners blijven ongeslagen

WERKENDAM – Met drie thuiswedstrijden en een uitwedstrijd speelde de jeugd van Badminton Club Cross Smash een volledig programma.

Op vier banen drie thuiswedstrijden en vrijspelen voor de jeugd die geen competitie speelt is een uitdaging, maar de sfeer in de hal was daardoor fantastisch. Extra leuk omdat ook veel ouders en grootouders hun weg naar De Crosser had gevonden om de jeugd een hart onder de riem te steken.

In de onder 15 jaar competitie won het eerste regioteam thuis met 5-3 van Sluyk Lekkerkerk. Een hoofdrol was met drie overwinningen weggelegd voor Daniël Schermers. Daarnaast wist Gernine Koek haar enkelspel te winnen in een knappe en zwaarbevochten driesetter. Met deze overwinning behoudt dit team met een 100% score de koppositie.

Het eerste opstapteam trad net over de brug aan tegen het Gorcumse Raptim. Het team zou aantreden met Kim Beumer, Carlijn Domeni, Anne-Marije de Groot, Cas Speksnijder en Matthias de Jong, echter verzwikte Anne-Marije tijdens het inslaan haar enkel. Hierdoor moesten de overige spelers allemaal drie wedstrijden spelen. Het team was duidelijk niet uit het veld geslagen; in de Oosterbliek werd met een duidelijke 2-6 gewonnen.

Bij het tweede opstapteam was een hoofdrol weggelegd voor de fanatieke en talentvolle Boaz Visser. Hij wist al zijn drie wedstrijden te winnen. Twee dubbels aan de zijden van Dirk Alberts en Sophie Smaal en zijn enkel. Zeker voor Sophie erg leuk, want dit was haar eerste overwinning in de competitie! Daarnaast wist ook Dirk zijn enkelspel te winnen, zodat de wedstrijd tegen Shuttle Up uit Sliedrecht eindigde in 4-4.

Het sportieve BC Alblasserdam liet zichzelf van de beste kant zien tegen het derde team. Na acht tweesetters was de stand 0-8 in het voordeel van Alblasserdam. Toch kijken de spelers terug op een aantal mooie wedstrijden waarin voor ieder punt werd gestreden. Binnen nu en een paar weken gaat dit team zeker zijn eerste punten pakken.