Sterk competitieslot Biesboschzwemmers

GORINCHEM – In het Caribabad te Gorinchem hebben de Biesboschzwemmers samen ZOB ’66 uit Oud-Beijerland en PCG uit Gorinchem de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen gezwommen.

Met 22 ereplaatsen, 30 persoonlijke records en een clubrecord was het een succesvolle middag voor de Werkendamse zwemmers. Het clubrecord kwam op naam van de jongste zwemmer van de Biesboschzwemmers, Tess Vonk. Het zwemmen zit Tess in de genen aangezien haar moeder diverse keren aan Nederlandse Kampioenschappen heeft meegedaan en daarnaast de tante van Tess niemand minder dan Marcha Admiraal is, één van de succesvolste zwemmers van de Werkendamse zwemclub. Deze middag startte Tess op de 25 schoolslag en 50 vrije slag en op beide nummers was ze de snelste. Op de 50 ‘vrij’ verbeterde ze het clubrecord met ruim twee seconden. Naast Tess wisten ook Lars de Kooter, Yara Besselink, Andrea van Oord en Hannah Vink zich op één of beide nummers te verbeteren.

Dankzij de grote afdeling ‘oudere’ zwemmers waren er voldoende heren aanwezig om de punten binnen te halen. Op de 100 vlinderslag waren Erik Drewes en Mark Visser de beste twee heren en op de 200 rugslag was het Arjon de Bok die samen met Erik voor de punten zorgde. Beide heren wisten zichzelf te verrassen met sterke tijden. Bij de dames was er wel deelname van jonge dames zwemmers. Jade Groeneveld en Sanne van de Pol zijn de jongste dames en op de 200 rugslag de twee beste zwemmers. Op de 100 vlinderslag verraste Jade met een persoonlijk record van ruim twee seconden en was Sabrina Boekhout de tweede zwemster die voor punten telde.

Naast de genoemde senioren waren ook Redine van Breugel, Tom Kruis, Ilse van de Pol, Sacha Maas, Leendert Paans, Simon Schmidt, Leandra van Oord, Celine Besselink, Femke Golverdingen en Jan-Bart Verheij meetellend voor de punten. De estafette ploegen bestaande uit Tom, Nick, Leendert en Simon en Jan-Bart, Simon, Leendert en Jurrian Verheij zorgden er ook voor dat er een goede score bij elkaar gezwommen is.

Naast het meetellen voor de punten, kijken de zwemmers zelf naar het verbeteren van hun beste tijden. Naast de al eerder genoemde zwemmers waren dit Celine, Femke, Chimène Huisman, Larissa Huisman, Nick Lisman, Kathy Maas, Sacha Maas, Niels Muijt, Leandra, Leendert, Ilse, Sanne, Romée van Rossem en Jurrian wisten één of meerdere tijden aan te scherpen.

Over enkele dagen is de eindstand bekend en in oktober van dit jaar zal het nieuwe competitie seizoen weer starten. De Biesboschzwemmers zullen dan opnieuw in de regio klasse eerste afdeling uitkomen met misschien wel dezelfde tegenstanders.