Beleef het Marianne Vos Wielerspektakel

AALBURG – In mei barst het wielerspektakel in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard opnieuw los. Stichting Wielerevenementen Aalburg heeft dit jaar opnieuw een prachtig programma samengesteld.

Op zaterdag 22 april is er de Wielerclinic: In het wiel van… Fiets zelf, onder begeleiding van (oud) prof wielrenners, verschillende routes door het trainingsgebied van Marianne Vos. Op zaterdag 13 mei is er de Marianne Vos Classic Toertocht. De tocht is speciaal voor vrouwen en geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietser. Je fietst, net als Marianne, een gedeelte van het parcours van de Internationale UCI wereldtop route. Je kiest zelf de afstand: 50, 75 of 110 kilometer.

Tijdens het evenement, op zaterdag 13 mei, zijn er in en rondom de gemeente Aalburg tal van festiviteiten. Uiteraard met de jaarlijks terugkerende absolute blikvanger waarin de ultieme top wielervrouwen om de felbegeerde titel strijden. Daarnaast vind je hier die dag de Rabobank Dikke Banden Race, de jeugdcategorieën, de nieuwelingen meisjes, junior dames en het handbiken. Kijk voor alle informatie op www.wielerevenementenaalburg.nl.