Materiaal voor hennepkwekerij en illegale woning

WERKENDAM – Wijkagenten Erwin Schilders en Jack Mulder stelden donderdag 9 maart rond 08.30 uur samen met een gemeentelijke toezichthouder een onderzoek in het bedrijfspand in na signalen over illegale bewoning.

In het bedrijfspand op bedrijventerrein De Bruine Kilhaven in Werkendam troffen ze inderdaad een illegale woning aan. Ook lagen er in een opslagruimte van het bedrijfspand spullen, zoals koolstoffilters, ventilatoren en plastic potten, waarmee je een hennepkwekerij kunt inrichten. De 31-jarige eigenaar van het bedrijf is daarop aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en voor nader onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht. Alle hennepkwekerij gerelateerde spullen zijn in beslag genomen.

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld en daarna, na overleg met een officier van Justitie, de verdachte weer vrijgelaten, de zaak tegen hem is geseponeerd. De man heeft afstand gedaan van de hennep gerelateerde goederen. De gemeente heeft het onderzoek naar de illegale woning nog in behandeling.