1750 verlichtingsarmaturen vervangen in Woudrichem

WOUDRICHEM – De afgelopen maanden is de gemeente Woudrichem bezig geweest met het vervangen van 1750 verlichtingsarmaturen. Een verlichtingsarmatuur is het bovenste gedeelte van een lantaarnpaal, waar de fitting en de lichtbron in gemonteerd zijn.

Er is LED-verlichting voor in de plaats gekomen. Dat vergt veel minder onderhoud en energie. Het meeste werk is nu gedaan. De gemeente gaat er nog voor zorgen dat ongeveer 300 scheve lantaarnpalen recht gezet worden.

Ook controleert men of alles is vervangen volgens plan. Hier en daar moeten we nog wel wat aanpassen. Bijvoorbeeld daar waar wegen voorzien van nieuwe verlichting wegen kruisen die nog oude verlichting hebben. Op de kruisingen is daardoor soms een vreemd verlichtingsbeeld ontstaan.