Wereldwaterdag in en rondom Woudrichem

WOUDRICHEM – Woensdag 22 maart is het Wereldwaterdag. Ditmaal staat de dag in het teken van onze omgang met afvalwater. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteert een programma waarbij je interessante sprekers ontmoet en ideeën uitwisselt.

Het afvalwater wordt er belicht vanuit kennis, beleid en financiering. Er wordt een nieuw partnerschap gelanceerd tussen de Nederlandse overheid en drinkwaterbedrijven en de ‘Sarphati Sanitation Award’ wordt aangekondigd. Pak een handdoek en een jampotje en ga gratis mee. Op die woensdagavond 22 maart om 20.00 uur laat levenscoach Jos Korthout je op meditatieve wijze beleven wat het enorme belang is van water. Gedurende ca. 1,5 uur wordt intensief beleefd hoe belangrijk veilig en zuiver water is voor al het leven op aarde.

Men komt bijeen bij de Gevangenpoort in Woudrichem. Om op intense wijze het contact met de elementen te voelen, worden de schoenen uitgetrokken. Er wordt gelopen langs de rivier over asfalt, gras, zand, klei, kruiden, basalt, grind, schelpen en waden door het water. Een potje water wordt gevuld, zodat dit mee naar huis kan worden genomen om op deze belevenis te kunnen terugzien.