Negende Toontje Sprengerpluim voor Corine Verweij

ALTENA – De negende Toontje Sprengerpluim is woensdag 8 maart tijdens het Toontje Sprenger ontbijt op Fort Altena toegekend aan Corine Verweij, fractievoorzitter van Progressief Altena in de Werkendamse gemeenteraad.

Corine Verweij is sinds 2006 raadslid in Werkendam voor de PvdA en werd in 2013 fractievoorzitter. Thans is ze raadslid voor Progressief Altena. Ze werd politiek actief om ‘mensen die geen stem hebben, een stem te geven’. Verweij is vooral sterk in sociale onderwerpen als WMO, Loket Altena en de gevolgen van alle decentralisaties. Daarbij bereid ze zich altijd tot in de puntjes voor, zodat ze zich in het debat altijd staande weet te houden. Ze hecht ook grote waarde aan meer vrouwen in de politiek.

De Toontje Sprengerpluim wordt sinds 2009 jaarlijks toegekend door Hannie Visser-Kieboom om zo vrouwen te stimuleren politiek/bestuurlijk actief te worden. De pluim is achtereenvolgens uitgereikt aan Hetty van der Stelt uit Rijswijk, Sylvana de Backer uit Veen, Carla Breuer uit Werkendam, Loes Lijmbach uit Wijk en Aalburg, Hennie Schermers uit Werkendam, Paula Jorritsma uit Woudrichem, Marienke van Lankeren uit Werkendam en Jenneke Komejan uit Babylonienbroek. De pluim is vernoemd naar Toontje Sprenger (1872-1947), het eerste vrouwelijke raadslid in het Land van Heusden en Altena.