Harm-Jan van der Beek voorzitter van CDA Altena

ALTENA – De CDA afdelingen Werkendam, Woudrichem en Aalburg hebben maandag 6 maart in dorpshuis Tavenu te Nieuwendijk samen de nieuwe afdeling CDA Altena opgericht.

Tot voorzitter van CDA Altena is gekozen Harm-Jan van der Beek (56) uit Genderen. Van der Beek komt uit een echt politiek nest, zo waren zowel zijn opa als vader wethouder, maar ook zijn moeder was raadslid in de gemeente Aalburg. Als 16-jarige werd hij al lid van, toen nog, de ARP. Hij was raadslid voor het CDA van 2002-2006 in Aalburg. Voor de nieuwe gemeente Altena wil hij zich met het CDA vooral inzetten voor het ‘wij gevoel’. Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Altena gaat hij vooral op zoek naar talenten om zo een goed team samen te stellen.

De drie CDA afdelingen trekken al jarenlang samen op in de regio en na het formele besluit tot de herindeling op 26 januari 2016 is gewerkt aan de samenvoeging. Zo hebben CDA (raads)leden tijdens de oprichtingsvergadering reeds een eerste aanzet gepresenteerd voor het verkiezingsprogramma voor de nieuwe gemeente Altena. In de drie gemeenteraden hebben 13 CDA raadsleden zitting. Tevens is het CDA vertegenwoordigd in de drie colleges met drie wethouders.