Zilver voor Rick Sonnema bij NK senioren

APELDOORN/WIJK EN AALBURG – De 19-jarige Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zaterdag 4 maart, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Kata Senioren in Apeldoorn, het zilver behaald.

Rick, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata. Deze Nederlandse Kampioenschappen gelden voor alle Karate stijlen die aangesloten zijn bij de Karate Bond Nederland (KBN). Zaterdagmorgen werd al vroeg vertrokken naar Apeldoorn om deel te nemen aan het NK senioren. Pas de avond ervoor werd de zware loting bekend gemaakt. Desondanks won Rick alle voorrondes en mocht hij aantreden in de finale van de senioren categorie.

Na een hele mooie en spannende finale verloor Rick helaas nipt met 3 tegen 2. Een mooie 2e plaats voor Sonnema dus. Over dit resultaat is Rick heel tevreden. Hij heeft mooie wedstrijden neer kunnen zetten en kunnen laten zien dat de aandachtspunten van de laatste wedstrijden al goed zijn verbeterd.