Masters Biesboschzwemmers scoren records

WERKENDAM/WEERT – Na de wedstrijd in Oostburg was de tweede wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel gepland in het Limburgse Weert. Zeven masters van de Biesboschzwemmers gingen de strijd aan met de klok en hun leeftijdsgenoten.

Na een middagje zwemmen ging men naar huis met 11 persoonlijke, 12 clubrecords, twee Brabantse Masters Records en twee wedstrijd, Zuidelijke Cirkel, records.

Annette Wijnja was met vijf clubrecords, twee Brabantse en twee Zuidelijke Cirkel records de succesvolste zwemster. Annette had een gevarieerd programma met 25 rug- en schoolslag en de 800 vrije slag. Op de sprintnummers zwom Annette de clubrecords, maar daarnaast waren haar tijden ook goed voor de Brabantse en Zuidelijke Cirkel records. Op de 800 ‘vrij’ zwom Annette drie clubrecords, namelijk op de 200, 400 en 800 meter. De eindtijd op de 800 meter was zelfs een persoonlijk record na een keurige vlakke race.

Neel Gielen, Erik Huisman en Paul Wijnja zwommen ook diverse clubrecords. Neel wist bij de 65-plussers de records op de 25 en 50 vrije slag en 25 vlinderslag aan te scherpen. Op de 25 ‘vrij’ wist Neel haar eindtijd met ruim een seconde aan te scherpen. Erik zwom, net als Annette, op de 800 vrije slag een clubrecord en halverwege zat hij er maar net boven. Op de 25 rugslag wist Erik zich te verbeteren met twee tienden van een seconde. Voor Paul waren er clubrecords op de 25 vlinder- en vrije slag en de 200 vrije slag. Op alle drie de nummers waren de eindtijden van Paul ook nog goed voor een verbetering van zijn beste tijden uit zijn tweede zwemleven.

Pieter Vink en Ingmar Visser wisten zich ook nog te verbeteren. Ingmar deed dit op de 100 vlinderslag met ruim een tiende van een seconde. Voor Pieter waren er vier persoonlijke records, net als Paul is Pieter bezig aan zijn tweede zwemleven. Pieter was sneller op de 25 en 50 vrije slag, 25 school- en vlinderslag. De verbetering op de schoolslag sprint was met ruim tweeënhalve seconde de grootste van de vier verbeteringen.

Rob den Besten was de laatste zwemmer die deelnam aan deze wedstrijd. Op de 25 en 50 vrije slag bleef Rob dicht bij zijn beste tijden, maar kon hij ze helaas niet verbeteren.

Over vijf weken is de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel en de locatie is dan dichter bij huis. De wedstrijd wordt gehouden in het 50 meter bad van Oosterhout met elektronisch tijdwaarneming. Dit kan een mooi voorbereiding worden voor degene die gaan deelnemen aan de Nederlandse en Wereld Masters Kampioenschappen later dit jaar.