Geslaagd Badminton Jeugd Introducé Toernooi

WERKENDAM – Op zaterdag 4 maart begonnen vroeg in de ochtend 22 koppels aan een gezellig jeugdtoernooi. De meeste koppels bestonden uit een lid van badmintonclub Cross Smash en een introducé.

Ook werden sommige koppels gevormd door twee jeugdleden van Cross Smash. In totaal werden 60 wedstrijden van 9 minuten gespeeld alvorens de winnaars in het sportcafé van De Crosser in Werkendam gehuldigd konden worden.

De poules waren zo goed als mogelijk op speelsterkte ingedeeld. In poule 1 kwamen de meer ervaren spelers aan de start. Na een aantal zeer fanatieke wedstrijden konden de torenhoge favorieten Daniël en Rijk kun eerste smakelijke prijs ophalen en verdelen onder de tegenstanders. Kim en Boaz (9 jaar!) werden knap tweede. In de tweede poule waren de koppels zeer aan elkaar gewaagd. Hierdoor eindigde drie teams gezamenlijk eerste. Daardoor konden de koppels Matthias & Jaap, Patrick & Bas en Dirk vergezeld door zijn zus met zijn zessen op de winnaarsfoto!

De derde poule was een poule waarin bijna ieder koppel bestond uit een lid en een introducé. Ook in deze poule was er niet één winnaar. De winst moest worden verdeeld tussen de koppels Lewina & Jancine en Rick & Herbert. Leuk om te zien dat beide winnaars slechts een paar weken lid zijn van Cross Smash. Lisanne en Jasmijn waren in de vierde poule bang geen enkele wedstrijd te winnen, maar werden uiteindelijk knap gedeeld eerste. De poulewinst moest worden gedeeld met Niels & Daan. Extra knap, omdat Daan als jongste lid slecht 5 jaar is. Doordat vele sponsoren een warm hart hebben voor de Werkendamse jeugd, was het mogelijk alle deelnemers na afloop een prachtige medaille als aandenken aan een gezellig en sportief toernooi te geven.