Campagnetrein Progressief Altena op stoom

ALTENA – De naderende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart gaan niet aan Altena voorbij. Tenminste als het aan Progressief Altena ligt.

De progressievelingen die met drie partijen (D66, GroenLinks en de PvdA) in Altena hun krachten gebundeld hebben, gaan eendrachtig op campagne. Onder het motto ‘Proef Progressief’ worden zaterdag 11 maart de markten in Werkendam, Aalburg en ’t Rond in Woudrichem bezocht. Getooid in hun frisse, groen-rode jasjes zullen de leden van deze links-liberale club hun omstanders trakteren op zelfgebakken progressieve koekjes. Net als in het echte leven denkt deze vooruitstrevende partij aan iedereen; glutenvrije koekjes, biologische koekjes, het kan niet op met de koek.

Immers, hoe groter de koek, des te meer monden je kunt vullen. Naast het uitdelen van gebruikelijk strooigoed als flyers zal het campagneteam vooral bezig zijn met het beantwoorden van vragen over de landelijke politiek en natuurlijk bereid zijn om met iedereen, juist ook mensen met een andere dan progressieve mening, in discussie te gaan. Economie, arbeidsmarkt, onderwijs, duurzaamheid, immigratie, geen enkel onderwerp wordt geschuwd.