Jeugdig duo veroorzaakt ravage bij autobedrijf

EETHEN – Woensdagmiddag 1 maart rond 17.15 uur kreeg de politiemeldkamer een melding dat ongeveer 25 auto’s waren vernield. De voertuigen stonden op een parkeerterrein aan de C. Branderhorststraat in Eethen.

Agenten zagen dat kentekenplaten eraf waren getrokken, ruitenwissers en benzineklepjes waren vernield en diverse auto’s waren bekrast. Het bedrijf schatte de schade op enkele duizenden euro’s. De vernielingen waren ’s middags gepleegd. De politie stelde een onderzoek in naar de vernielingen en kwam uit bij twee zeer jeugdige jongens, afkomstig uit respectievelijk de gemeente Aalburg en Oosterhout.

Gezien de leeftijden van de jongens werd besloten om in deze zaak te bemiddelen tussen de veroorzakers en het autobedrijf. De jongens bekenden in aanwezigheid van familieleden tegenover de politie dat ze de vernielingen hadden gepleegd. Met de familieleden is afgesproken dat zij voor de afwikkeling van de schade contact opnemen met de eigenaar van het autobedrijf.