SGP-jongeren in actie tegen eenzaamheid ouderen

WERKENDAM – Zaterdag 25 februari werd in Rotterdam en Werkendam actie ondernomen tegen eenzaamheid onder ouderen. Onder de slogan ‘Breng ouderen een bezoekje, deel een koekje!’ wilden de SGP-jongeren een statement maken.

Eenzaamheid onder ouderen wordt ernstig onderschat. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat ruim de helft van het aantal 75-jarigen zich eenzaam voelt. Om aandacht te vragen voor dit probleem organiseerde SGP-jongeren op 25 februari een actie waarbij er koeken werden uitgedeeld tegen eenzaamheid.

Arie Rijneveld, voorzitter van SGP-jongeren Werkendam en actiedeelnemer: “Tijdens de actie delen we krakelingen uit. Het is de bedoeling dat mensen bij ouderen op bezoek gaan en zo dus samen een koek kunnen eten.” De actie vond plaats in het kader van de campagne in de aanloop naar de verkiezingen. SGP zet in voor een stem voor het leven. Dus ook een stem voor het leven van ouderen.