OV-fiets nu beschikbaar op De Tol

SLEEUWIJK/WERKENDAM – Sinds kort zijn op busstation De Tol OV-fietsen te huur. U vindt ze in speciale fietskluizen bij de fietsenstalling op De Tol. Met een OV-chipkaart kan eenvoudig gebruik gemaakt worden van deze ‘leenfiets’.

Kom je als reiziger op de Tol terecht in Sleeuwijk/Werkendam, en moet je nog een paar kilometer verder voordat je bij je eindbestemming bent? Dan is er nu een oplossing! De OV-fiets. U registreert uzelf eenmalig (gratis) op de site van de NS. Daarna kunt u met uw OV-chipkaart een kluisje openen en de fiets direct meenemen. Een fiets huren kost €3,85 per keer. Het gebruik is voor max. 24 uur per uitleenmoment.

Op grote stations zijn de bekende geel/blauwe OV-fietsen al langer verkrijgbaar. Door het gemak en de lage kosten zijn ze erg populair voor het laatste stukje van een reis met het openbaar vervoer. Dankzij een subsidie van de provincie staan ze nu ook op busstation De Tol. De provincie wil net als NS reizen met Openbaar Vervoer en ook het fietsen stimuleren. Fietsen is snel, gezond en beter voor het milieu. Meer informatie over OV-fiets vindt u op de website www.ns.nl/ov-fiets.