Hoe herken je een echte boef tijdens carnaval?

REGIO – Helaas, niet alle inbrekers dragen een streepjespak en een stoppelbaard. Ze zijn dus niet te ontmaskeren. Maar echte inbrekers zijn wel te ontmoedigen.

Daarom is het zaak om ook tijdens carnaval goed op te letten. Als veel mensen van huis zijn, slaan inbrekers immers hun slag. Het is bekend dat juist in deze periode het aantal woninginbraken stijgt. Versiert u uw huis met carnavalsvlaggen en dergelijke, dan is het voor inbrekers duidelijk dat u van huis bent om carnaval te vieren.

Geef uw woning een bewoonde indruk: Laat een paar bekers en borden op aanrecht en eettafel staan, zorg dat iemand de post opruimt en gebruik verlichting en tijdschakelaars. Zorg daarnaast dat iemand een extra oogje in het zeil houdt. En blijft u thuis, wees dan ook alert. Ziet of hoort u iets vreemds? Zoals een onbekende auto? Of een persoon op de uitkijk? Aarzel dan niet en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844.