A27 gemeenten blij maar verrast met nieuwe bruggen

REGIO – De gemeenten aan de A27 zijn blij met het onverwachte besluit van de minister om de bestaande drie bruggen niet op te knappen maar volledig te vervangen.

Maar de gemeenten zijn ook verrast door de manier waarop en de weg waarlangs de gemeenten zijn geïnformeerd. De minister heeft nu 400 miljoen euro beschikbaar, terwijl al jaren wordt aangegeven dat de financiële grenzen zijn bereikt. Uit de brief van de minister blijkt dat de start van de nieuwbouw een vertraging oplevert van minimaal twee jaar voor de verbreding van de A27. Dit is voor de aanliggende gemeenten niet aanvaardbaar. Zij hebben daarom vragen bij het besluit.

Minister Schultz van Haegen kwam met het nieuws dat zij geld uit het onderhoudsbudget van de bruggen gaat gebruiken voor compleet nieuwe bruggen. En hoewel de gemeenten blij zijn dat de minister kiest voor nieuwe bruggen, vinden zij het wel verrassend dat dit nu ineens wel mogelijk is. De A27 gemeenten zijn van mening dat vertraging van de verbreding van de A27 en projecten die daarmee samenhangen, niet aanvaardbaar is. De start van de verbreding van de A27 stond tot eerder deze week gepland voor 2019. In de brief van de minister lezen de gemeenten echter dat de bouw van de bruggen op z’n vroegst in 2021 van start gaat.