Ondernemers voor metamorfose bezoekerscentrum

DORDRECHT – Biesboschcentrum Dordrecht moet een Biesbosch Xperience worden, om in te spelen op wensen van de bezoekers van nu en de toekomt.

Parkschap Nationaal Park De Biesbosch zoekt innovatieve ondernemers die kansen zien en willen investeren in vernieuwing van het populaire bezoekerscentrum. Via een ‘open call’ worden exploitanten en ontwikkelaars op geroepen om met een plan te komen. Biesboschcentrum Dordrecht, centraal gelegen in recreatiegebied de Hollandse Biesbosch, is sinds de opening in 2003 een drukbezocht bezoekerscentrum. Het vormt de toegangspoort tot Nationaal Park De Biesbosch maar het centrum, met ruim 120.000 bezoekers per jaar, is niet alleen een vertrekpunt. Er wordt een scala aan excursies, activiteiten en rondvaarten georganiseerd. Ook is het mogelijk om hier bootjes en kano’s te huren.

Op 15 februari 2017 werd een ‘open call’ gepubliceerd, waarin ondernemers worden uitgenodigd een plan in te dienen. De ‘open call’ heeft een looptijd van 6 weken en sluit 31 maart. Voor informatie, het downloaden van de briefing, de brochure en een marktscan van Biesboschcentrum Dordrecht, kunnen geïnteresseerde ondernemers terecht op www.np-debiesbosch.nl.