Merwedebrug wordt vervangen door 2 bruggen

REGIO – De Merwedebrug bij Gorinchem moet worden vervangen door twee nieuwe betonnen bruggen. De huidige, eind vorig jaar gerepareerde brug, is aan het einde van zijn levensduur en kan niet meer voor langere tijd worden gebruikt.

Dat maakte minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu maandag 20 februari bekend. Naar aanleiding van de gerepareerde haarscheurtjes in de staalconstructie van de brug eind vorig jaar, er is nu gekozen om de huidige bruggen te gaan vervangen voor betonnen constructies. Dit omdat deze veel minder onderhoud nodig hebben dan een stalen constructie. Ook zorgen de nieuwe bruggen voor minder geluidsoverlast.

Het vervangen van de Merwedebrug maakt deel uit van een groter project waarbij in totaal zeven bruggen op het A27-tracé tussen Houten en Hooipolder worden aangepakt. De kosten voor het gehele plan bedragen volgens het ministerie 389 miljoen euro. Het project begint waarschijnlijk in 2021. In 2018 wordt begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Het project zal waarschijnlijk vier tot vijf jaar duren.