Man aangehouden voor materialen hennepkwekerij

NIEUWENDIJK – Een 20-jarige man uit Waspik is zondagavond tijdens een controle op de A27 door de politie aangehouden nadat in de auto en de aanhangwagen waarmee hij reed materialen voor het opzetten van een hennepkwekerij waren aangetroffen.

Agenten zagen zondagavond rond 21.15 uur ter hoogte van Nieuwendijk een man met een auto met aanhangwagen over de A27 rijden in de richting van Breda. Ze zagen dat op de achterzijde een kartonnen handgeschreven kenteken was aangebracht. Ze besloten een controle in te stellen. De dienders herkenden de bestuurder die eerder is aangehouden ter zake drugs en vermogensdelicten.

Ze zagen dat in de auto een koolstoffilter en een assimilatielamp lag die gebruikt worden bij het exploiteren van hennepkwekerijen. Ook lagen er meerdere dozen op de achterbank in de aanhangwagen met volgens de verdachte nog meer lampen. Hierop is hij aangehouden ter zake het plegen van voorbereidingshandelingen voor het kweken van hennep. De materialen en de auto zijn in beslag genomen.