Jeugd BC Cross Smash grijpt koppositie

WERKENDAM – Afgelopen weekend won het eerste regio team zijn tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie uit tegen Nerash met 2-6.

Hierdoor neemt dit team de koppositie over van BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het eerste senioren mannenteam startte de competitie met een verdiend gelijkspel uit tegen BC Ouderkerk.

Marlies de Jong en Gernine Koek verschenen met een ongeslagen status aan de wedstrijd in Bergschenhoek en wisten deze knap te behouden. Echter won ditmaal ook Daniël Schermers zijn enkelspel. Joris de Jong, het jongere broertje van Marlies, was met een drie set nederlaag in de buurt van zijn eerste overwinning in het enkelspel. Ook het dubbelspel aan de zijde van Daniël verloor Joris slechts nipt in drie sets. Met een voorsprong van 2-4 na de enkels en dubbels maakte de tegenstander het Cross Smash nog erg moeilijk, uiteindelijk werden de gemengddubbels in drie sets, maar overtuigend, binnengesleept. De competitie wordt na de voorjaarsvakantie op 11 maart voortgezet, daarvoor nemen alle competitieteams op 4 maart deel aan het jeugd introducé toernooi in sporthal De Crosser in Werkendam.

Cross Smash komt bij de senioren uit met een vrouwen- en een mannenteam. Het mannenteam ving zaterdag de competitie aan tegen Ouderkerk aan den IJssel uit de Krimpenerwaard. Het team wordt gevormd door Ronald van Wijk, Ewout ’t Hooft, Wim Copier en de uit de jeugd overgekomen Willem Schouten en Cas Beumer. Helaas moest Ewout verstek laten gaan, waardoor de overige vier heren aan de start verschenen. Omdat Ronald, normaal gesproken de eerste heer, het uitgaansleven van de vorige avond nog in zijn lichaam voelde, speelde Cas eerste heer. Ondanks een goede eerste set moest hij de overwinning aan zijn tegenstander laten. Willem wist zijn enkelspel en later ook een dubbel knap te winnen. Het team traint iedere donderdagavond erg hard en draagt veelvuldig zijn steentje bij als jeugdhulptrainer. Dit gelijkspel is dan ook zeker verdiend.