Biesboschzwemmers scoren handtekeningen en tijden

OOSTERHOUT – Het afgelopen weekend kwamen in Oosterhout de Nederlandse Zwemtop en regionale zwemmers aan de start van de KNZB Challenger.

Dit is een tweedaagse wedstrijd waarin de toppers hun vorm testen voor de belangrijke wedstrijden en de regionale zwemmers de kans krijgen hun idolen te ontmoeten. Van de Biesboschzwemmers kwamen 13 zwemmers aan de start en zij wisten mooie tijden te noteren en diverse handtekeningen.

Het weekend begon met de 50 vlinderslag en daaraan deden Leandra van Oord, Romée van Rossem, Margonda Versluis en Chimène Huisman als jongste Werkendammers mee. Zij wisten alle tijden te noteren die in de buurt van hun 25 meter bad tijden lagen. Leandra, Romée en Chimène zwommen ook nog 100 vrije slag en daarop wist Chimène een seconde sneller te zwemmen dan in het 25 meter bad. Voor Romée en Leandra waren de verschillen met hun tijden uit het kort bad minimaal. Margonda startte op de 100 rugslag en zij bleef ook in de buurt van haar inschrijftijd.

Ilse van de Pol, Sacha Maas en Julia Verhoeven waren de eerste dag de andere zwemsters. Ilse en Sacha zwommen een goede 100 vrije slag en vooral de tijd van Julia op de 50 vlinderslag was iets waar ze de komende tijd mee verder kan.

De tweede dag kwamen naast Ilse, Sacha en Julia ook nog Tom Kruis, Nick Lisman, Leendert Paans, Sanne van de Pol, Femke Golverdingen en Laura Verhoeven aan de start. Ilse verbeterde zich op de 200 vrije slag en haar tijd op de 50 ‘vrij’ was maar nipt langzamer dan haar beste tijd in het 50 meter bad. Voor Sacha was er een persoonlijk record van twee seconden op de 50 rugslag en Julia wist na de goede 50 vlinderslag van de eerste dag ook een goede tijd op de dubbele afstand te realiseren. Voor Tom was er een klein persoonlijk record op de 50 vrije slag en Nick wist op de 200 ‘vrij’ zijn inschrijftijd met ruim vijf seconden. Leendert wist op de 200 wisselslag zijn inschrijftijd met enkele tienden te benaderen. Voor Sanne was haar tijd op de 50 vrije slag een bevestiging dat zij op de goede weg is. Femke heeft de afgelopen tijd op de rugslag diverse keren nipt de limiet voor de diverse Brabantse Kampioenschappen gemist en deze keer had ze op de 50 rugslag wederom die pech. Femke verbeterde zich met bijna een halve seconde, maar kwam 0,08 seconden te kort voor de limiet. Laura zwom op de vrije slag sprint nipt boven haar beste tijd uit het 50 meter bad en op de 200 meter zwom ze een keurige vlakke race.

In het tweede weekend van maart komen deze zwemmers samen met nog ongeveer 20 zwemmers aan de start van de vierde en laatste competitiewedstrijd. De Biesboschzwemmers zijn dan de gastheer in het Gorinchemse zwembad en zij zullen zeker proberen opnieuw een goede score te realiseren.