Twee maal zilver voor Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG – Zaterdag 11 februari is Rick Sonnema in Waalwijk geweest voor het toernooi dat elk jaar door de club Itosu georganiseerd wordt.

Ondanks dat er geen super voorbereiding was vanwege buikgriep de laatste paar dagen, werd toch besloten om mee te doen en met succes. Het belangrijkste was om lekker alles even door te nemen voor de Europees kampioenschappen. In de -21 categorie was er een systeem waarbij je tegen iedereen moest.

Op 1 ronde na, die Rick nipt verloor, won hij alles en wachtte een mooie beker voor de 2e plaats. In de open categorie vanaf 16 jaar wist Rick alle voorrondes winnend af te sluiten en mocht hij in de finale aantreden. Deze finale verloor Rick nipt met 3-2 waardoor er wederom een 2e plaats was voor hem. Al met al hield hij toch een goed gevoel over aan de wedstrijd. Alles verliep goed en alle goede punten gaan mee naar Bulgarije waar het Europees kampioenschap te wachten staat.