Politie in actie voor veilige scholen

ALTENA – In een samenwerkingsverband tussen de middelbare scholen in het Land van Altena en het politieteam Dongemond is vrijdag een actie gehouden.

De politie is op drie scholen tegelijk ‘binnengevallen’ en heeft daar een kluisjescontrole gehouden. Messen, vuurwerk en een joint werden gevonden. Een veilige school is in eerst instantie een verantwoordelijkheid voor de leerlingen zelf. Daarnaast moet de school zelf een veilige omgeving voor leerlingen creëren, vrij van wapens en drugs. En daar draagt de politie graag een steentje bij. Met nagenoeg alle middelbare scholen in het Land van Altena is een samenwerking ontstaan om die belangrijke veilige omgeving te handhaven.

Om die reden is het team op vrijdag 10 februari 2017 om 13.00 uur op drie scholen tegelijk binnengevallen en hebben daar 17 klassen en kluisjes onderzocht. Er werden 5 messen gevonden, niet strafbaar maar vanuit de school zeer onwenselijk. Deze vijf leerlingen worden een dag geschorst. Een leerling had een joint bij zich en een andere leerling vijf stuks vuurwerk. Deze twee laatste kunnen een strafblad voorkomen door zich bij Halt te melden.