Esra Kostense behaald zilver op tweede voorronde

RIJSWIJK – Turnster Esra Kostense uit Rijswijk heeft afgelopen zaterdag het zilver behaald op de tweede rayonvoorronde.

Deze rayonvoorronde was een kwalificatiewedstrijd voor de regiofinale van regio Midden Nederland. Met deze zilveren plak heeft de turnster zich vrijwel zeker geplaatst voor deze finale.

Sinds dit seizoen turnt Esra meerdere uren per week bij S.V. Hamarithi in Aalst in het niveau Junior F. Zij laat de laatste weken een flinke vooruitgang zien in de elementen en deze moesten dan ook vol zekerheid en zelfvertrouwen worden uitgevoerd in haar nieuwe oefeningen.

Op sprong kan de turnster sinds kort een sprong met meer moeilijkheidswaarde. Zij kiest voor een half in, half uit in plaats van een overslag, wat haar 0,4 punten extra oplevert. De draaien gaan steeds beter en op de wedstrijd liet ze dit dan ook zien.

Brug is één van de favoriete toestellen van Esra. Zij turnt dit onderdeel vlekkeloos met mooie kippen en een hoge salto. Op balk is de turnster niet altijd even stabiel, maar haar radslag stond tijdens de rayonvoorronde als een huis en ook de mooie sprongen zorgden voor een hoge score.

Op de klanken van Pirates of The Caribbean turnt de junior-turnster haar vloeroefening. Extra toegevoegd voor deze wedstrijd zijn de streksalto achterover, wisselspagaatsprong en de spagaatsprong met halve draai. De mooie combinaties met hoge waarde-elementen leverde Esra genoeg punten op om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.