Veldslag en winterbivak op Slot Loevestein

POEDEROIJEN – Hoe zag een militair bivak eruit in de tijd van Napoleon? Beleef het zelf op 25 en 26 februari bij Slot Loevestein. Zo’n 200 soldaten uit heel Europa bereiden zich voor op de aanval. Dat loopt uit op een ware veldslag.

In de Napoleontische veldslagen stonden de Fransen vaak tegen een gemengd leger van Engelsen, Schotten, Hollanders, Belgen en Duitsers. De legerkampen van de diverse eenheden slaan hun tenten op rondom Slot Loevestein. De soldaten maken zich op voor de strijd, ze exerceren, maken hun geweren schoon en vertellen elkaar grappen. Ook de volgers van het kamp voelen de spanning. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns luisteren het kampement op. En dan is het zover: de Veldslag.

De Veldslag op Slot Loevestein maakt onderdeel uit van het Liniepadfestival met veel leuke activiteiten Meer informatie: www.liniepadfestival.nl. Op zaterdag 25 en zondag 26 februari is Slot Loevestein te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.