Liniepadfestival op drie forten in de regio

ALTENA – Het zesde Liniepadfestival wordt gehouden op 25 en 26 februari op Slot Loevestein en drie forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het thema van het Liniepadfestival is ‘De eeuwige soldaat: Van veldslag tot vredesmissie’. Door de eeuwen heen is de regio een militaire linie geweest waar in en om gevochten is. In de Napoleontische tijd stonden de Fransen aan de zuidkant van de Merwede om Nederland te veroveren.

Nadat Napoleon bij Waterloo zijn ondergang vond, begon de aanleg van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die ons moest beschermen tegen nieuwe aanvallen. Al deze tijden worden uitgebeeld/getoond/verteld tijdens het Liniepadfestival op 25 en 26 februari 2017. Dit festival vindt plaats op Slot Loevestein (Napoleontische tijd), Fort Giessen (WOI), Fort Altena (WOII) en Fort Bakkerskil (huidige tijd).