Lustrum editie voor Jazzfestival Gorinchem

GORINCHEM – Voor het 45e jaar maakt de stichting Jazzfestival Gorinchem zich weer op voor het oudste meerdaagse evenement in deze historische stad.

Vooraf gegaan door een Lustrum Jazzcruise op 2e paasdag 17 april, zal op 21, 22 en 23 april de Arkelstad weer bol staan van jazzmuziek in een breed scala van muziekstijlen. Het complete programma is nog onder constructie maar enige tipjes van de sluier kunnen worden opgelicht.

Op 17 april spelen tijdens de Jazzcruise de Belgische Mardi Gras Jazzband en The Revivalists uit Enkhuizen. Op 21 april deelname van ongeveer 16 Horeca bedrijven aan de Jazzkroegentocht ‘Up to the Pub’ met live jazz vanaf 21.00 uur. Op 22 april op 3 openluchtpodia o.a. Bigband Gorcum en het Brabant Latin Orchestra en door de straten de marching bands Time Out Brazzband en K-Street Jazzband. Ook de winkelcentra Piazza en Nieuw Dalen zullen van zich laten horen.

Op 23 april viert men de 30e Jazz en Gospeldienst in de Grote Kerk. Totaal zullen tijdens dit oudste Jazzfestival van Nederland zo’n 35 orkesten hun opwachting maken. Een aangroeiend programmaoverzicht en informatie vindt u op www.gorcumjazz.nl en www.facebook.com/jazzhall72.