Dozijn records BBZ-masters

OOSTBURG – In het Zeeuwse Oostburg is de eerste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 gehouden.

Vanuit Werkendam gingen zeven zwemmers naar Oostburg en zij zorgden voor 23 persoonlijke starts. Na ruim twee uur zwemmen kwamen de masters terug met zes persoonlijke en zes clubrecords.

Diverse zwemmers kwamen voor het eerst uit in een oudere categorie en in sommige categorieën stonden nog geen clubrecords. Zo wist Bianca den Besten op de 25 vlinder- en vrije slag een tijd neer te zetten. Hetzelfde gold voor Neel Gielen op de 25 rugslag en 25 en 50 vrije slag. Het laatste clubrecord werd door Erik Huisman gezwommen op de 400 vrije slag. Ook op dit nummer stond nog geen clubrecord.

Behalve de clubrecords zwommen deze zwemmers ook persoonlijke records. Bianca verbeterde zich op de 50 ‘vrij’, terwijl Neel sneller dan ooit was op de 25 rug- en vrije slag. Voor Erik werd zijn tijd op de 100 vrije slag met enkele tienden in de boeken aangescherpt. De laatste die persoonlijke records zwom was Pieter Vink. Pieter was sneller dan ooit op de 25 vlinder- en vrije slag. Op de vlinderslag ging het om ruim vier tienden, terwijl op de ‘vrij’ er ‘maar’ 0,02 seconden van zijn tijd af ging.

Marianne van Berchum, Rob den Besten en Ingmar Visser wisten geen tijden aan te scherpen, maar Marianne was op de 25 rugslag er dicht bij. De tijden van Rob op de 25 schoolslag en 50 vrije slag waren in de buurt van zijn snelste tijden en Ingmar was op de wisselslag maar net langzamer dan zijn beste tijd.

Over vier weken staat de volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel op het programma. Opnieuw zullen de Werkendammers een stukje moeten rijden aangezien de locatie dan het Limburgse Weert is. Verder gaat er nog gezwommen worden tijdens de Zuidelijke Cirkel in Oosterhout, Schijndel, Veldhoven en wordt er afgesloten in Eindhoven.