Wethouder John Bakker stelt laatste AED in gebruik

WERKENDAM – Maandag 6 februari om 16.00 uur stelt wethouder John Bakker van gemeente Werkendam officieel de laatst geplaatste AED in gebruik bij Kapsalon Vos in Werkendam.

Vanaf dat moment is de woonkern Werkendam volledig gedekt door AED’s. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een draagbaar apparaat dat, door een elektrische schot, het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De EHBO-vereniging Werkendam heeft zich afgelopen tijd ingespannen om er voor te zorgen dat in het hele dorp voldoende AED’s hangen.

De locaties waar een buiten-AED hangt zijn: het gemeentehuis, de Brandweerkazerne, Benzinestation Total, Van Straaten, de Rabobank, de Hervormde Biesboschkerk en Kapsalon Piet Vos. De plekken waar een binnen-AED hangt zijn de Lekkerny, de Albert Heijn en bij diverse bedrijven op de bedrijventerrein en rondom de havens.