Stook de houtkachel op de juiste manier

ALTENA – In de wintermaanden zijn er veel burgers die thuis gezellig de houtkachel gebruiken. De houtkachel of open haard kan echter leiden tot rook- of stankoverlast in de straat, waar de gemeente regelmatig klachten over krijgt.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het niet toegestaan om stank of roet te verspreiden op een manier zodat anderen er last van kunnen hebben. Maar rookoverlast is vaak niet nodig. Het is een kwestie van een kachel of haard op de juiste manier stoken. Gebruik daarom alleen de brandstof die geschikt is voor uw kachel, dus geen geverfd, geïmpregneerd of gebeitst hout, multiplex, spaanplaat, plastic, oude kleding of oud papier. Stook ook niet als het mistig is of helemaal windstil. Ook een te lage schoorsteen of rookkanaal kan de boosdoener zijn van de overlast.

Heeft u last van stank- of luchtvervuiling in uw buurt? Meld dat even bij degene die stookt. Vaak heeft die persoon niet in de gaten dat u last heeft van de rook en of stank. Zo kunnen we het voor iedereen gezellig en warm houden!