Première film 'Linie tot Leven'

ALMKERK – Inwoners van het Land van Heusden en Altena kunnen op donderdag 16 februari 2017 van 19.45 tot 21.30 uur in Service Bioscoop Hollywoud een ‘Hollywoud Draait Door’ voorstelling bijwonen inclusief de première van de film: ‘Linie tot Leven’.

Deze film gaat over het Brabantse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In de film schetst filmmaker Raoul de Zwart een uniek beeld van een bij het grote publiek onbekend deel van Brabant. Als een parelsnoer ligt tussen Biesbosch en Slot Loevestein een reeks van 200 jaar oude forten en waterwerken. Destijds bedoeld als verdedigingslinie en ter bescherming van de Vesting Holland, maar in de vorige eeuw onbenut, en uiteindelijk verlaten en vervallen. Brabants Landschap heeft als
nieuwe eigenaar en beheerder de forten in de afgelopen jaren gerestaureerd en een nieuwe bestemming gegeven.

Vanaf 23 januari 2017 kunt u toegangsbewijzen reserveren via www.hollywoud.nl of 0183-307286. Toegangsbewijzen dienen uiterlijk 9 februari 2017 afgehaald te worden. Service Bioscoop Hollywoud is te vinden aan de Sportlaan 59 in Almkerk. Voor meer informatie zie www.liniepadfestival.nl.