Drugs aangetroffen bij inval in woning

HERPT – De politie heeft dinsdagmorgen rond 5.00 uur bij een inval in een woning in Herpt enkele kilo’s drugs aangetroffen. De 33-jarige bewoner en 39-jarige bewoonster werden door het arrestatieteam aangehouden.

De politie had informatie dat de bewoners zich bezig hielden met de handel in verdovende middelen. Daarop werd een uitgebreid onderzoek opgestart dat uiteindelijk leidde tot de inval van dinsdagochtend. Omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd bij de inval het arrestatieteam ingezet.

Toen het arrestatieteam binnen viel, troffen ze de man aan bij het toilet in zijn woning. Daar was hij bezig met het wegspoelen van naar wat later amfetamine bleek te zijn. Door de hoeveelheden die hij in het toilet had gedeponeerd, raakte deze echter verstopt en daardoor lukte het wegspoelen niet. Met behulp van een rioleringsbedrijf werden alle reeds in het toilet gegooide drugs er weer uitgehaald.