Nieuw voor peuters: Nijntje Beweegdiploma

WOUDRICHEM – Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend.

Het erkende Nijntje Beweegdiploma kan in 15 lessen gehaald worden bij Kinderopvang BuitenGewoon locatie Oude Ban 14 te Woudrichem, dit is in het gebouw van de Eben Haëzer, waar de ook de peuterspeelzaal van BuitenGewoon gevestigd zit. 
De lessen zijn op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur. De eerste les start dinsdag 7 maart. 
De lessen worden verzorgd door Maaike van Baaren, zij is bewegingsagoog en gecertificeerd om het Nijntje Beweegdiploma aan te bieden.

In de leeftijdsperiode van 2 tot 4 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Bij het Nijntje Beweegdiploma staat het plezier ervaren in bewegen voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl in de toekomst.