Derde plaats tijdens 200 minuten cup

GORINCHEM – In het Caribabad te Gorinchem organiseerde de plaatselijke zwemvereniging de 200 minuten cup. Dit is een zwemmarathon voor ploegen van 8 personen die 3 uur en 20 minuten duurt. De ploeg met de meeste meters is de winnaar.

Om klokslag 19.00 uur klonk het startsignaal en mocht Simon Schmidt de eerste meters afleggen. Naast Simon zwommen ook Tom Kruis, Nick Lisman, Larissa Huisman, Sanne van de Pol, Leendert Paans, Sacha Maas en Ilse van de Pol. Vorig jaar was bijna dezelfde ploeg tweede geworden met een afstand van 17.213 meter.

Vanaf het begin lagen de Werkendamse zwemmers op een derde plaats en op sommige momenten moesten zij deze delen met een ploeg uit Oud-Beijerland. Na één uur zwemmen waren er 5250 meters bij elkaar gezwommen en uur later was dit opgevoerd naar 10.350 meter. Uiteindelijk stond de teller stil op 17.340 meter ofwel een verbetering van het eigen record. Daarnaast was de derde plaats met 90 meter verschil voor de Biesboschzwemmers.

De prijs bestond uit een appeltaart die met veel smaak opgegeten werd en door de organisatie werd al gezegd dat zij volgend jaar graag weer de strijd aan willen gaan. Misschien doet er dan wel een tweede ploeg van de Biesboschzwemmers mee, want enkele masters gaven aan dat zij er ook wel interesse in hebben. Dat kan een mooie strijd worden tussen een jonge en oude(re) ploeg.