Unieke werkplek in Gorinchem dankzij samenwerking

GORINCHEM – Op maandag 30 januari 2017 ondertekenen Natuurcentrum Gorinchem en Philadelphia de officiële samenwerkingsovereenkomst.

Een groter aantal deelnemers van Philadelphia krijgen door deze waardevolle samenwerking werk op maat aangeboden op de kinderboerderij of gaan aan de slag in het restaurant van het Natuurcentrum. Mensen met en zonder een beperking werken al jaren samen in het Natuurcentrum en maken dat mens en dier zich thuis voelt op het eiland in het Gorinchemse stadspark. De activiteiten en werkzaamheden sluiten zoveel mogelijk aan bij de mogelijkheden van de deelnemer. Op dit moment zijn er 20 deelnemers van Philadelphia aan de slag bij het Natuurcentrum. Sommige van deze deelnemers wonen in nabijgelegen begeleide woningen van Philadelphia. Voor alle deelnemers is de ondertekening een bijzonder moment.

Op de huidige groepen in de boerderij en het restaurant is er nog ruimte voor instroom van nieuwe deelnemers. Daarnaast onderzoekt men de mogelijkheden om officiële leerwerktrajecten te starten, bijvoorbeeld voor dierverzorging, facilitair, horeca of groenverzorging.