CDA: Drugs aanpakken met Drones

ALTENA/BIESBOSCH – Vrijdag 27 januari was de CDA-statenfractie met Roland van Vugt en kamerlid Madeleine van Toorenburg op uitnodiging van Brabants Landschap te gast in de Biesbosch.

Onderwerp was onder meer de overlast van drugs en de aanpak van deze vorm van criminaliteit. Volgens Brabants Landschap zijn dumpingen van drugsafval en teelt van wiet een toenemend probleem in dit kwetsbare natuurgebied. Zij gaven aan dat er de afgelopen jaren stevig bezuinigd is op handhaving. Het CDA Brabant pleit voor een forse aanpak en wil onderzocht zien of drones hierbij kunnen helpen.

CDA statenlid Roland van Vugt: “De Biesbosch is ook bij criminelen in beeld als werkterrein. Zij lijken er vrij spel te hebben. Wij mogen niet werkeloos toezien dat zij de trots van ons gebied misbruiken voor teelt en dumpen van deze rotzooi. Slimme en verantwoorde inzet van drones geeft extra ogen in de Biesbosch. Uiteraard moeten we daarbij goed kijken dat dit niet onnodig verstorend werkt voor de natuur.”

Ook Brabants Landschap ziet kansen voor de inzet van drones. Ook CDA wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Werkendam is helder. Voor het CDA is de aanpak van drugscriminaliteit belangrijk, omdat drugs de samenleving ontwrichten en mensen in de vernieling brengen. Hennepplantages en gedumpt drugsafval maken van onze prachtige Biesbosch een levensgevaarlijke vuilnisbelt en dat willen we niet.