Bulgaren aangehouden na aantreffen hennepkwekerij

MEEUWEN – De politie heeft vrijdagmorgen dankzij een tip omstreeks 05.30 uur in een woning aan de Dorpsstraat in Meeuwen een hennepkwekerij met 300 planten aangetroffen.

In het pand werden vijf Bulgaren, vier mannen (26,27,36 en 46 jaar) en een 26-jarige vrouw aangehouden. Agenten gingen ter plaatse nadat omstreeks 04.45 uur een tip was binnen gekomen dat er sprake was van een verdachte situatie rond een woning aan de Dorpsstraat. Er waren in het donker geklede personen gezien die in de richting van een woning liepen waarin een hennepkwekerij zou zitten. De dienders belden aan bij het bedoelde pand. Aanvankelijk mochten ze niet binnen komen. Later werd dit toch toegestaan. De dienders troffen vijf Bulgaren aan hoorden het geluid van zoemende ventilatoren. Hierop is met een machtiging op grond van de opiumwet de woning doorzocht.

In drie kamers op de bovenverdieping stonden 200 hennepplanten. Op de vliering van de garage werden nog 100 planten aangetroffen. Hierop werden de vijf aanwezige personen aangehouden. De hennepplantage is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Er zijn sporen aangetroffen van een eerdere oogst.