'Bewegen Samen Doen' van start

EETHEN – Een van de speerpunten van de gemeente Aalburg voor 2017 is inwoners nog meer aan het bewegen/sporten te krijgen.

Daarvoor is o.a. in samenwerking met Sportservcie Noord-Brabant een beweegcoach aangesteld in de persoon van Bram Siero. De beweegcoach is een professional met als specifieke opdracht het organiseren van sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs.

Onder de noemer ‘Bewegen, samen doen’ is een programma opgesteld om de inwoners van de gemeente Aalburg de mogelijkheid te bieden om (samen) te sporten en te bewegen. Deze week is daarvoor o.a. het programma Sport-X van start gegaan, een programma opgezet door de beweegcoach in samenwerking met het primair onderwijs en sportverenigingen met als doel de jeugd kennis te laten maken met sportieve activiteiten. Wethouder sport Pim Bouman heeft met de beweegcoach Bram Siero de aftrap van het project gegeven met de jeugd in Eethen.