Opnieuw clubrecords voor Tess Vonk

ANDEL – In AquaAltena vond het afgelopen weekend de derde wedstrijd van het Swimkick/Minioren circuit plaats.

Samen met zwemmers van Bijtelskil, De Warande, Den Doorn en ZVDO hebben 26 zwemmers van de Biesboschzwemmers gestreden om goede tijden op de klokken te zetten. Naast de twee clubrecords van Tess Vonk werden er ook nog 21 persoonlijke records genoteerd.

Tess mocht starten op de 50 vlinderslag en 100 rugslag. Op de vlinderslag was het oude record in 2008 gezwommen en Tess is in 2009! geboren. Tess zwom vier seconden sneller dan het oude record. Op de 100 rugslag was er nog geen tijd genoteerd, maar met haar eindtijd had ze bij de 11 en 12 jarigen goed mee kunnen doen. Naast Tess zwommen ook Andrea van Oord, Lars de Kooter en Leonard Oevermans hetzelfde programma. Zij deden dit alle drie heel goed zonder diskwalificaties. Voor alle vier gold dat ze deze nummers voor het eerst zwommen.

Celine Besselink, Leandra van Oord, Hannelie de Raad, Romée van Rossem, Jan-Bart Verheij en Margonda Versluis zwommen hetzelfde programma. Op de vlinderslag wist Hannelie zich niet te verbeteren, terwijl op de rugslag allen een persoonlijk record zwommen. Margonda zwom beide nummers voor het eerst en voor Celine gold dit op de rugslag.

Van de andere zestien zwemmers wisten de meesten hun tijden aan te scherpen en in sommige gevallen werden tijden voor het eerst genoteerd. Yara Besselink verbeterde zich op de 50 rugslag met ruim drie seconden. Voor Sjack en Emma van Es waren er drie persoonlijke records. Beide waren sneller dan ooit op de 25 schoolslag en op de 25 vrije slag was Sjack ook nog sneller dan ooit. Rens Lisman was op de 50 rugslag voor het eerst binnen de minuut weer terug bij de finish. Kathy Maas verbeterde zich met bijna vier tienden van een seconde op de 50 ‘vrij’. Emma van der Spoel was net als Sjack sneller dan ooit op de 25 ‘school’ en ‘vrij’, terwijl Mirthe Verheij dit lukte op de vrije slag sprint. Hannah Vink zwom op de 50 vrije slag een persoonlijk record van bijna vier seconden en dit terwijl ze de vrije slag niet de leukste slag vindt. De laatste persoonlijke records waren voor Sira Visser. Zij verbeterde zich op de 25 ‘vrij’ met twaalf seconden en op de schoolslag ging er bijna drie seconden van haar tijd af.

Wies Visser en Tessa Mandemakers debuteerden tijdens deze wedstrijd in het wedstrijdzwemmen. Beide deden dit heel goed en hun gezichten te zien zullen we ze vaker aan wedstrijden zien deelnemen.

Begin april is de laatste wedstrijd van dit circuit en dan zijn de Biesboschzwemmers de organisatoren in Sliedrecht.