Goud voor Hamarithi-turnster

AALST – Zaterdag 21 januari turnden de turnsters van S.V. Hamarithi, die uitkomen in niveau D2 en D3 hun eerste rayonvoorronde in Kesteren.

Janine van Aalst mocht na een vlekkeloze wedstrijd het goud in ontvangst nemen. Ook de andere turnsters turnden naar hoge plaatsen in het klassement.

In de ochtend mochten de Pupillen 1 D2 van start op het toestel sprong. Jasmine Szalla, Fiore Uleman, Lieke Hermes, Esmee Kreling en Mirre van der Beek begonnen hier hun wedstrijd goed. Ze lieten mooie overslagen tot ruglig zien. Ook op brug waren de turnsters stabiel. Pas op het onderdeel balk begonnen de zenuwen op te spelen. Lieke liet zien dat zij ook op dit toestel alles onder controle heeft en behaalde een 14,200. In een deelnemersveld van 35 turnsters wisten de meiden goed mee te komen. Jasmine belandde nipt buiten het podium met een 6e plaats. Op de voet gevolgd door Lieke met een 7e plaats. Esmee werd 9e, Fiore 18e en Mirre 19e.

In de andere baan turnden Aylin Compen, Eline van Zandvliet en Roosmarijn Groeneveld hun wedstrijd bij de pupillen 2 D3. Aylin was op alle toestellen sterk en behaalde op vloer zelfs een 14,500. Roosmarijn liet op brug een mooie oefening zien en Eline behaalde met 14,025 één van de hoogste scores op sprong. Aylin behaalde een 6e plaats. Roosmarijn werd 12e en Eline 13e.

De instappers D2 Esmeralda van Lopik, Carlijn van Zandvliet en Mirthe van der Schans turnden voor het eerst mee in een rayonvoorronde. Carlijn was stabiel, maar draaide de verkeerde kant op bij vloer, dat kostte haar een podiumplaats. Esmeralda turnde een keurige wedstrijd en kwam maar 0,067 punten te kort voor een medaille. Mirthe had niet haar dag op de toestellen brug en balk, maar op sprong behaalde zij wel één van de hoogste scores. Esmeralda werd 6e, Carlijn werd 10e en Mirthe werd 17e.

Esther Raams turnde in de categorie Pupil 2 D2. De turnster turnde een keurige brugoefening, maar op balk ging het mis. Met de koprol viel ze eraf. Ook op vloer moest ze een val incasseren. Dit was een teleurstelling voor de normaal zo stabiele turnster. Wel behaalde zij een hoge score van 13,300 op brug. Esther werd 14e.

In de laatste ronde was het de beurt aan turnsters Janine van Aalst en Anneline van Heemskerk. Voor Anneline was het de eerste wedstrijd bij de selectie in de categorie Jeugd D3. Vooral op sprong en brug deed ze het netjes en behaalde hoge scores. Ze werd 14e. Janine draaide een erg goede wedstrijd. Op zowel sprong als brug behaalde ze het hoogste cijfer. In het allround klassement bracht haar dit naar een eerste plaats. Janine mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en heeft zich hiermee ook direct geplaatst voor de regiofinale op 3 juni in Amersfoort.