‘Bach in the dark’ in Kasteel Dussen

DUSSEN – Donderdag 16 februari 2017 treedt om 20.00 uur in kasteel Dussen het Z.o.o. guitar duo op met het programma ‘Bach in the dark’.

Met dit programma belicht het Z.o.o. guitar duo op persoonlijke wijze muziek van Bach, geflankeerd door twee relevante tijdgenoten Vivaldi en Scarlatti. Een zijstapje naar de Braziliaanse componist Villa-Lobos, bekend om zijn ‘Bachianas Brasileiras’ reeks (Bach op z’n Braziliaans) en Antonio Lauro, maakt duidelijk hoe Bach door de jaren heen blijft inspireren. Centraal in dit programma staan de complete tweestemmige Inventiones van Bach. Het duo beschikt over een unieke verzameling gitaren, zoals octaaf-, requinto- en bariton gitaren, die het voor het eerst mogelijk maakt om de fijnzinnige balans van deze muzikale juweeltjes op de gitaar te kunnen realiseren.

Het Z.o.o. guitar duo bestaat uit de Australiër Peter Constant en de Nederlandse Marion Schaap en verdient al ruim 20 jaar de reputatie als een vooraanstaand internationaal gitaar duo. Met innovatieve programma’s en naadloos ensemblespel verschenen zij op talloze Nederlandse en internationale podia, waaronder het Grachtenfestival, het Concertgebouw te Amsterdam, het International Guitar Festival of Great Britain en het Darwin International Guitar Festival.

Reserveren bij voorkeur via de website www.kasteel-dussen.nl of telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247. De toegang is 10 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst.