Start ontmoetingscentrum dementie

WIJK EN AALBURG – Zorgplein Maaswaarden start op donderdag 26 januari met een nieuw initiatief in Wijkestein: het OntmoetingsCentrum Dementie, kortweg OCD.

Zorgplein Maaswaarden doet dit overigens niet alleen, maar in samenwerking met Thebe, Buurtzorg, de huisartsen en de gemeente Aalburg. Het OCD is een plek die bedoeld is voor iedereen die te maken heeft met dementie, mensen die zelf een vorm van dementie hebben en hun naasten. Maar het OCD is ook bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld op een club of vereniging zitten en daar contact hebben met iemand met dementie.

Het OCD is een plaats waar mensen zonder verplichting naar toe kunnen om te praten met anderen en ervaringen uit te wisselen of misschien een gezelschapsspelletje te doen. Bovendien is er altijd een deskundige op het gebied van dementie aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Dit alles in een rustige open sfeer onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zal geen vast programma zijn, iedereen kan vrij binnenlopen. Tijdens deze eerste inloop zal burgemeester Naterop aanwezig zijn en een openingshandeling verrichten. De inloop is op donderdag 26 januari tussen 15.00 en 18.00 uur in het atrium van Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein aan de Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg.