Kinderlogopedist start Voorleeschallenge

WOUDRICHEM – Kinderlogopedist Willemijn Alberts start tijdens de Nationale Voorleesdagen een voorleeschallenge in de regio Woudrichem.

De bedoeling: 15 dagen lang, elke dag minimaal 15 minuten voorlezen, thuis, op school of op het kinderdagverblijf. Een hele uitdaging oftewel een challenge. Scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang-instanties uit de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg kunnen gratis materiaal aanvragen om mee te doen. Een mooie kans om meer aandacht te besteden aan leesbevordering. Het materiaal is voor ouders ook allemaal gratis te downloaden op www.voorleeschallenge.nl, waar na het behalen van de challenge ook het enige echte voorleesdiploma te vinden is.

De Voorleeschallenge is een initiatief van logopedist Willemijn Alberts. Als logopedist is ze gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met spraak en taal, stem, slikken en horen. Maar logopedisten doen meer. Zoals het adviseren over spraak- en taalstimulering aan ouders en professionals in het basisonderwijs en de kinderopvang. Vanuit haar interesse in taalontwikkeling en (voor)lezen heeft ze de Voorleeschallenge bedacht.